Hårborttagning

Hårborttagning

Vad är Light Sheer Diode Laser?
Light Sheer Diode Laser är en av de mest avancerade och vetenskapligt beprövade lasrarna på marknaden, speciellt framtagen för behandling av oönskad hårväxt.

På vilket sätt tar Light Sheer bort hårväxt?
Vid laserbehandling avger Light Sheer ett högintensivt laserljus, en unik våglängd speciellt anpassad så att energin från ljusstrålen omvandlas till värme som förstör cellerna i hårsäcken.

Kan alla typer av hår behandlas med Light Sheer?
Light Sheer avlägsnar bruna eller svarta hårstrån. Vita, gråa eller rödlätta hårstrån är inte behandlingsbara. Däremot kan Light Sheer Diode Laser behandla flera hudtyper än de flesta andra lasrar som används för hårborttagning.

Hur känns behandlingen med Light Sheer?
Light Sheer avger enbart en våglängd, vilket gör att behandlingen vanligtvis känns som ett stick i huden efterföljt av värme. Tack vare det inbyggda kylsystemet lindras känslan av värmetillförsel. Smärtkänsligheten är dock individuell.

Hur många behandlingar behövs?
Det är nödvändigt med ett antal behandlingar för att uppnå önskvärt resultat.  Detta beror på att håret växer i olika faser, den aktiva tillväxtfasen, övergångsfasen och vilofasen. Det är enbart under tillväxtfasen som hårstrået har kontakt med roten och kan behandlas. Antale behandlingar varierar beroende på en rad olika faktorer, så som arv, ålder, hårtyp, var på kroppen håren sitter, hormonell status och eventuella bakomliggande sjukdomar.

Vanligtvis behövs 5-8 behandligar, med 8 veckor veckors mellanrum, men i vissa fall kan fler behövas. Håret faller av 1-3 veckor efter behandlingstillfället.

Finns det några biverkningar eller risker med Light Sheer?
Huden får inte vara solbränd. Solning skall undvikas fyra veckor före och fyra veckor efter behandling, annars ökar risken för att en pigmentförändring eller en lätt brännskada kan uppstå. En rodnad eller svullnad i det behandlade området kan uppkomma de första dagarna efter behandlingen, men denna försvinner vanligtvis snabbt. I enstaka fall kan små skorpor bildas som vid en lätt brännskada. Vissa mediciner är kontraindicerade vid Light Sheer behandling. Informera alltid oss om medicinering pågår eller om du är gravid.

Vad bör man tänka på innan behandlingen?
Brun utan sol produkter skall undvikas två veckor före behandling. Man får inte sola fyra veckor innan behandling. Dessutom får man inte vaxa eller plocka håret tre veckor innan behandlingen eller under behandlingsperioden. Du kan däremot raka eller klipp dina strån och får gärna göra detta 1-2 dagar före besöket

Vad bör man tänka på efter behandlingen?
Man kan gå tillbaka till arbetet samma dag och återgå till normala aktiviteter direkt efter behanlumenis 6246 double def_cmyk_solidlingen. Fysiskt krävande aktiviteter och bastubad bör dock undvikas det första dygnet. Det är viktigt att observera att man inte får sola fyra veckor före och fyra veckor efter behandlingen. Vid solexponering skall solskyddsfaktor 25-30 användas i en månad efter behandlingen. Huden sköts i övrigt på vanligt sätt. Makeup kan användas om huden är intakt och inte irriterad. Annars är det bättre att vänta.

Är Light Sheer bättre än andra behandlingsmetoder?
Den patenterade teknologin bakom Light Sheer Diode Laser är unik med sitt kylsystem och gör att generande hårväxt kan behandls på ett effektivaare och snabbare sätt jämfört med tidigare altenativ.

Harward University har gort studier på Light Sheer Diode laser, vilket har lett till ett godkännande av F.D.A. (Amerikanska socialstyrelsen)

Finns det någon garanti?
En fullständig garanti kan aldrig ges, men forskning visar att ett växande hårstrå som behandlats med Light Sheer Diode Laser inte växer tillbaka. Däremot kan håranlag som slumrat under många år aktiveras på grund av hormonell påverkan, exempelvis pubertet, sjukdommar, graviditet, klimakteriet och medicinering. Detta rör sig då inte om behandlade strån, utan om nytillväxt.

Rabatter
Första tre behandlingarna sker till fullpris.
Behandling 4-6 rabatteras med 25%
Från och med den sjunde behandligen utges en rabatt på 50 %.