Behandlingar för hårborttagning


  • Permanent hårborttagning med laser
  • Vaxning
  • Epilering


På Laser & Hudvårdskliniken hjälper vi dig att välja den bästa behandling utifrån dina önskemål och specifika behov. Hos oss kan du känna dig trygg med att alla behandlingar utförs av auktoriserade och specialutbildad hudterapeut.


Läs mer om de olika behandlingarna för hårborttagning nedan.

Permanent hårborttagning med laser


Vid hårborttagning söker laserljuset pigmentet i håret. Behandlingen innebär att ljuset absorberas av hårstrået som är kanalen eller ”ledaren” till hårroten. Med mörkare och grövre hår leds laserljuset desto lättare ner till hårroten. Blont eller grått hår går därför inte att ta bort permanent med laser då dessa hårstrån saknar pigment i håret.


För att få en effektiv behandling och kunna uppnå ett optimalt resultat krävs det att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa rätt styrka i förhållande till hud- och hårfärg. Varje hårsäck genomgår tre olika faser av tillväxt, avstötning och vila därför måste behandlingen upprepas ett antal gånger, oftast mellan 5-8 behandlingar, men detta kan variera mellan olika patienter. Behandlingen påverkar nämligen endast de hårsäckar som befinner sig i tillväxtfas dvs. när hårstrået är fastförankrat i hårroten. Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen dvs. kommer in i tillväxtfas igen. Varje person är unik, och det är därför svårt att på förhand svara på hur många behandlingar som behövs.


Behandlingstiden varierar allt mellan några minuter till några timmar beroende på hur stora kroppsområden som behandlas. Vi på Laser & Hudvårdskliniken använder oss av olika behandlingsmaskiner som alla är av högsta kvalitet och med vetenskapligt bevisad effekt från etablerade återförsäljare som var och en är specialiserad på just sitt område. 


Det finns en mängd olika typer av lasermaskiner och IPL maskiner på marknaden idag. Vilken maskin eller behandling som passar just dig beror på vad för hudindikation du vill behandla. Varje laser är specialiserad på just sitt behandlingsområde och samma maskin kan inte användas för alla indikationer.

Permanent hårborttagning med Epilator


Elektrisk epilering innebär att oönskad hårväxt avlägsnas permanent med hjälp av en svag elektrisk ström och en engångsnål. Behandlingarna kan behöva upprepas några gånger innan håret försvinner helt då det måste vara i rätt växtfas för att kunna förstöras fullständigt. Metoden är mycket säker och ger inga komplikationer samt utförs av en internationellt examinerad hudterapeut.


Vaxning


Lämna salongen med silkeslen hud!


Om du aldrig har vaxat dig förut finns det några saker du bör tänka på. Håret bör vara minst 4 mm långt, detta motsvarar ca 2 veckors utväxt. Håret måste bli så pass långt om man skall få med sig så mycket hår som möjligt. Du bör inte smörja in huden innan vaxningen. Fett på huden gör det svårare för vaxet att fästa på hårstråna och därmed blir det svårare att vaxa. Tänk på att det kanske inte blir silkeslent första gången du vaxar pga att det kan finnas korta hår kvar som ännu inte blivit långa nog att komma med i vaxet.

BOKA HÅRBORTTAGNING

LASER & HUDVÅRDSKLINIKEN

BOKA NU

Priser Hårborttagning med Laser


Överläpp 1000kr
Mungipor från 600kr
Haka 1000kr
Överläpp & haka 1600-1800kr
Hals 1200kr
Kinder från 1200kr
Polisonger från 900kr
Panna 900kr
Helt ansikte 2200kr
Axiller från 1100kr
Rygg från 4000kr
Rygg & ok från 5000kr
Halv rygg 2500kr
Bröst 2500kr
Mage 2500kr
Bröst & mage från 4200kr
Hela armar från 3700kr
Halva armar 2500kr
Bikini från 2000kr
Stuss från 2100kr
Hela ben 7000kr
Lår från 3900kr
Underben från 3700kr
Skägg 2800kr
Justera skäggkant från 1000kr
Mellan ögonbrynen 500kr
Öron från 800kr

BOKA NU

INFÖR & EFTER DIN LASERBEHANDLING


Du ska endast raka eller klippa håret innan en laserbehandling. Det viktiga är att du absolut inte får vaxa, tråda eller plocka bort håret med pincett innan behandlingen. Du får även inte bleka håret på ca 4-6 veckor innan laserbehandlingen. Eftersom lasern söker pigment i hårstrået och kan därför inte påverka hår och hårsäckar som är ljusa heller ej ledas ner till hårsäcken om håret har ryckts bort. Du ska även inte sola området du vill behandla innan laserbehandlingen. Då lasern söker pigment så blir det svårare om du är solbränd att anpassa rätt styrka i förhållande till hud- och hårfärg.

Om du tar speciella receptbelagda mediciner bör du informera oss på kliniken innan behandling påbörjas. Efter laserbehandlingen får huden normalt en viss rodnad och eventuellt en liten svullnad som försvinner efter några timmar eller ett dygn. Om du inte rakat håret eller behöver hjälp med rakning inför behandling, tillkommer en extra kostnad beroende på områdets storlek. Priset varierar från 100-500kr


Priser Epilering


Första besöket är inklusive konsultation 60 min.
15 min Pris: 495:-
30 min Pris: 595:-
45 min Pris: 695:-
60 min Pris: 795:-

BOKA NU

INFÖR & EFTER DIN BEHANDLING MED EPILATORVaxning


Halva ben inklusive knä. Pris: 455:-
Hela ben. Pris: 595:-
Bikinilinje i samband med vaxning av ben. Pris: 200:-
Bikinilinje. Pris: 395:-
Brasiliansk. Pris: 695:-
Hela armar. Pris: 395:-
Halva armar. Pris 295:-
Axiller. Pris 295:-
Ansikte. Pris: 395:-
Överläpp eller haka. Pris: 175:-
Överläpp och haka. Pris: 300:-
Rygg eller bröst. Pris: 595:-
Rygg och axlar. Pris: 625:-
Rygg och bröst. Pris: 695:-

BOKA NU

INFÖR DIN VAXNING


Håret bör vara minst 4 mm långt, detta motsvarar ca 2 veckors utväxt. Håret måste bli så pass långt om man skall få med sig så mycket hår som möjligt. Du bör inte smörja in huden innan vaxningen. Fett på huden gör det svårare för vaxet att fästa på hårstråna och därmed blir det svårare att vaxa.


FAQ

Vad kostar permanent hårborttagning?

Priset varierar på storleken av behandlings området likaså antalet behandlingar. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift samt behandlingsplan av din terapeut. Vi inleder alltid alla behandlingar med en kostnadsfri konsultation där du får mer information om behandlingen, pris samt behandlingsplan.

Hur länge håller permanent hårborttagning med laser?

Vetenskapliga studier visar att patienter som har följts upp efter att de har gjort laserbehandling inte har fått tillbaka sitt hår på två år. Detta är en tillräcklig lång observationstid för att kalla resultatet permanent. Detta gäller dock inte patienter med hårväxt som är hormonellt betingat.

Hur många laserbehandlingar behövs för permanent hårborttagning?

Varje hårsäck genomgår tre olika faser av tillväxt, avstötning och vila därför måste behandlingen upprepas ett antal gånger, oftast mellan 5-8 behandlingar, men detta kan variera mellan olika patienter. Behandlingen påverkar nämligen endast de hårsäckar som befinner sig i tillväxtfas dvs. när hårstrået är fastförankrat i hårroten. Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen dvs. kommer in i tillväxtfas igen. Varje person är unik, och det är därför svårt att på förhand svara på hur många behandlingar som behövs Behandlingstiden varierar allt mellan några minuter till några timmar beroende på hur stora kroppsområden som behandlas.

FLER BEHANDLINGAR

LASER & HUDVÅRDSKLINIKEN LINKÖPING

SE MER